VI ÄR FOLKMEDIA

Bakom den stora dörren och de metertjocka väggarna i det gamla bankhuset huserar vi i Folkmedia. Där arbetar vi med professionell ljud- och bildproduktion i en kreativ och mysig miljö.

Hos oss är möjligheterna många då vi både erbjuder lokaler och utrustning till dig som kreativ skapare likväl som vi erbjuder dig som företagare flera olika tjänster, som till exempel porträtt- och produktfoto, inspelning av radioreklam, podcast, digitala livesändningar och andra broadcast-lösningar.

Vi arbetar med den senaste tekniken och med branschledande fabrikat som Nikon, Focusrite och Neumann. Vi har många års erfarenhet av ljud och bildproduktion i olika former.

Folkmedia liten logotyp

Därför är Folkmedia det självklara valet när du behöver professionella ljud och bildtjänster, eller bara behöver en plats för kreativt skapande.

VÅR HISTORIA

I mer än ett decennium har Folkmedia huserat bakom de tjocka väggarna i det gamla bankvalvet.

Theo och Toiva riggar ljud och ljus i Theo's vardagsrum.

Folkmedia grundades lite mer än ett decennium tillbaka under namnet Studio Bankvalvet och har sedan dess huserat bakom de metertjocka väggarna i det gamla bankvalvet i centrala Gävle. Vår gemensamma historia går dock tillbaka till sent 90-tal och till den lokala fritidsgården där alla tre spelade som discjockeys.

Allting började i stadsdelen Bomhus i Gävle där Theo och Toiva huserade i pojkrummet hemma hos Theo och Fredrik framför datorn i vardagsrummet.

Efter en verbal dragkamp utanför den lokala fritidsgården en kall kväll 2001 där Fredrik vägrade tro på Theo när han sa att han hade ett mixerbord hemma, bjöd Theo hem Fredrik för att visa att han faktiskt hade en studio hemma. Sagt och gjort träffades de båda hemma hos Theo där Toiva senare anslöt och resten är historia.

År 2022 ombildades Studio Bankvalvet i Gävle HB till AB Folkmedia Sverige. Vi är numera fem passionerade delägare som brinner för vårt hantverk.

Välkommen till oss på Folkmedia.

Hos oss på Folkmedia kan du förverkliga dina idéer.
Spana in hur andra kunder har förverkligat sina.

Personer minglar vid nyöppning av DoSpace i Gävle.

EVENEMANGSFOTO

DoSpace

LÄS MER
Mäklarhusets logotyp

RADIOREKLAM

Mäklarhuset

LÄS MER
Omslaget till Det här är en Svensk tiger av författaren Aron Flam.

LJUDBOK

Aron Flam

LÄS MER
Hej Bruksbils logotyp

PODCAST

Hej Bruksbil

LÄS MER
Pastiller med Gefle IF's logotyp på

PRODUKTFOTO

Gefle IF

LÄS MER
Antropocen Podcast omslag

PODCAST

Antropocen

LÄS MER